#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week z rabatami

i

Autor: mat. prasowy Koku Sushi Antoniuk

Rusza kolejna edycja Restaurant Week. Wejdź na stronę festiwalu i rezerwuj wyjątkową kolację!

2022-10-10 10:29

Pod hasłem #FoodLooksGood w tym roku powraca jeden z najpopularniejszych festiwali - Restaurant Week, który trwać będzie od 12 października do 13 listopada! W ponad 400 restauracjach w całej Polsce czekają na Was trzy pięknie podane dania i koktajl, a wszystko to w cenie 69zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji). Na stronie wydarzenia już trwają rezerwacje!

Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, wysokozasięgowa kampania #FoodLooksGood, która będzie mocno zachęcać Gości do robienia zdjęć dań w Restauracji i dzielenia się nimi w social mediach. Towarzyszyć będzie ona jesiennej edycji Restaurant Weeka, największego Festiwalu kulinarnego w Polsce i w Europie. - To będzie najbardziej "instagramowa" edycja Restaurant Weeka, w której Restauracje przygotują kolorowe dania, estetycznie zaaranżowane na talerzu, tak by Goście mogli nie tylko pysznie zjeść, ale i zrobić piękne zdjęcia jedzenia, którymi podzielą się w swoich social mediach - zaznacza Monika Kamińska, Senior Marketing Manager. - Tej jesieni zasmakujemy oczami. Na Gości czeka ponad 2500 popisowo podanych dań w ponad 400 najbardziej autorskich Restauracjach w całej Polsce!  - dodaje Marcin Wawrzeń, Country Manager.

Restauracje zachęcają do smakowania wzrokiem - oprawę graficzną kampanii Festiwalu stworzyła Anna Augustynowicz. Po raz pierwszy dzięki marce Klarna Goście Festiwalu będa mogli zapłacić za rezerwację dopiero po 30 dniach.

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week z rabatami

i

Autor: mat. prasowy Koku Sushi Antoniuk

Festiwal w Białymstoku!

W Białymstoku w jesiennej edycji festiwalu weźmie udział 13 restauracji:

  • Bistro Dobra Zmiana
  • Bona Me w Hotelu Mercure
  • Dwór Czarneckiego
  • Hampton by Hilton
  • Jedzenie i Picie
  • Koku Sushi Antoniuk
  • Kwestia Czasu
  • Maho Sushi
  • Oranżeria w Hotelu Branicki
  • Świętojańska 21
  • Talerz Smaku
  • Tokaj
  • Zamek w Tykocinie

Autorskie menu w okazyjnej cenie!

69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji) - tylko tyle festiwalowi Goście zapłacą za trzydaniowe, autorskie menu spoza karty składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Dodatkowo w ramach zamówienia każdy pełnoletni Gość Festiwalu otrzyma w prezencie także festiwalowy koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic Water lub Mocktail Kinley Yuzu. Premierowo w Warszawie dostępny będzie również bezalkoholowy mocktail Martini Vibrante. Co więcej - dzięki Klarna pierwszy raz można zapłacić za rezerwację po 30 dniach - dzięki temu Goście będą mogli odkryć więcej Restauracji podczas jednego Festiwalu. Menu jesiennej edycji zaskakuje! Będzie sezonowo i zdrowo, stąd sporo grzybów, jesiennych warzyw i owoców w wielu ciekawych odsłonach. Będzie też szeroki wybór owoców morza, ryb, a także najlepszej jakości mięs takich jak wołowina, jagnięcina, a nawet dziczyzna! Miłośnicy zielonego menu również znajdą coś dla siebie, bowiem tradycyjnie dostępne będą także dania wegetariańskie i wegańskie.

W dobie inflacji i rosnących cen jedzenia, Restaurant Week jest atrakcyjną propozycją dla tych, którzy chcą się cieszyć wyjściem do topowych Restauracji nie martwiąc się o koszta. Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów w okazyjnej cenie 69 zł (dodatkowy rabat 20 zł czeka na wszystkich Gości na końcu rezerwacji), a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie żywności w Restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.

Miejsca można już rezerwować na stronie Festiwalu >>tutaj<<. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w Restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Śpieszcie się, bo festiwal trwa tylko w w dniach 12 października-13 listopada.

#FoodLooksGood! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week z rabatami

i

Autor: mat. prasowy Zamek w Tykocinie

Rezerwacje: RestaurantWeek.pl oraz app.rclb.pl

Termin Festiwalu: 12 października – 13 listopada 2022