Polacy chętnie wychodzą do restauracji i knajp
Od lat widzimy zwiększającą się tendencję do spędzania czasu poza domem. Jednym ze sposobów jest wyjście do restauracji. W 2017 roku wydaliśmy w restauracjach ponad 3 miliardy złotych więcej, niż rok wcześniej. Polacy chętnie próbują nowych, egzotycznych kuchni, ale pamiętają również o swojskich klimatach.
Wspólny czas przy stole
Wszyscy dobrze wiemy, że wspólne biesiadowanie jednoczy. Spędzamy więc czas z rodziną, znajomymi, a nawet biznesowe spotkania przy wspólnym posiłku. Pogłębia to relacje, wzmacnia więzi i dobrze wpływa na nasze samopoczucie.
Restaurant Week
Od kilku sezonów w Polsce już na stałe zagościła w naszych kalendarzach akcja, dzięki której możemy nie tylko pogłębiać te relacje, ale również spróbować dań, które ciężko byłoby nam zrobić samemu w domu. Mamy motywację do wyjścia po zimie i poczucia ciepłych, wiosennych promień słońca . Ale nie tylko to motywuje, również cena zachęca nas do skorzystania z akcji. Restaurant Week zrzesza nie tylko restauracje o ugruntowanej już pozycji, ale daje możliwość nowym, innowacyjnymi miejscom aby je odkryć.
Specjalne menu w czasie Restaurant Week
Trzydaniowe menu, w dwóch wersjach do wyboru - wegetariańskie bądź mięsne, czekają na wszystkich entuzjastów nowych doznań. Będziemy mogli spróbować dań przygotowanych specjalnie na tą okazję. Finezyjnie podane, o połączeniach smakowych takich, które nas urzekną i na długo zostaną w naszej pamięci.
Restaurant Week – motywuje do wyjścia
Kusząca cena – 49 zł ( czyli ok. 50% zniżki) zachęca do wyjścia z domu i poznawania nowych miejsc, które czasem są dla nas niedostępne oraz smaków, których jeszcze nie mieliśmy okazji poznać. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy zgłębiać nasze kulinarne doświadczenia i uczyć się nowych, innowacyjnych form posiłków.
Daje nam to też pretekst to spotkania się z dawno niewidzianymi znajomymi, rodziną czy romantycznego wyjścia z ukochanym/ukochaną.
Restaurant Week w Białymstoku
W naszym mieście popisowych dań spróbować można aż w 18 restauracjach:
-Bistro Dobra Zmiana,
-Browar Stary Rynek,
-Cristal Restaurant & Bar,
-Forma,
-Horyzont,
-Kawelin,
-Kwestia Czasu,
-Lipowa 12,
-Maho Sushi,
-Mandarino Pizza&Pasta&Vino,
-Na Serio,
-Panteon Tawerna Grecka,
-Pawilon Towarzyski,
-Świętojańska 21,
-Tanoshii Japanese Restaurant & Sushi Bar,
-Tokaj,
-Wielki Gatsby,
-Zamek w Tykocinie
W ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu będą czekać niespodzianki od sponsorów wydarzenia.
Do zobaczenia przy stole!
Daty Festiwalu: 18 – 30 kwietnia
Otwarcie Rezerwacji: 22 marca 2018r.
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Więcej na stronie Restaurant week oraz Facebook-u
Artykuł sponsorowany