GIS informuje o groźnej bakterii, którą wykryto w produkcie Parówki z Szynki. Simply food 200g.
"Bakterie Listeria monocytogenes wykryto w jednej z pięciu próbek produktu w ilości 330 jtk/g (jednostek tworzących kolonię/gram), podczas gdy zgodnie z prawem żywnościowym w żadnej z pięciu badanych próbek nie może być więcej niż 100 jtk/g." - podaje GIS.
Szczegóły dotyczące produktów
- Produkt – dane na etykiecie: Parówki z Szynki. Simply food 200g
- Kraj pochodzenia – Polska
- Producent – Zakłady Mięsne UNIMIĘS Spółka akcyjna, ul. Powstańców Styczniowych 9, 32-500 Chrzanów, weterynaryjny numer identyfikacyjny: 12030323.
- Podmiot odpowiedzialny za wprowadzenie produktu na rynek: Madej Wróbel Sp. z o.o., ul. Magazynowa 45, 41-700 Ruda Śląska, weterynaryjny numer identyfikacyjny: PL24720306 WE.
- Oznaczenie partii produkcyjnej – 180524001, nr operatora 28
- Termin przydatności do spożycia: należy spożyć do: 16.06.18
GIS ostrzega przed spożywaniem parówek, w których wykryto bakterię. Szczególnie na surowo, gdyż istnieje potencjalne zagrożenie dla zdrowia.
Źródło: GIS