PSS Społem Białystok. Supermarket na ul. Pogodnej przechodzi generalny remont. Powstanie też bar z opcją drive [ZDJĘCIA]

2019-01-30 14:12

To będzie kolejna tego typu inwestycja PSS Społem w Białymstoku. W minionym roku przy ul. Wrocławskiej bar i supermarket "Zodiak". Budowa nowego obiektu przy ul. Pogodnej zakończy się w trzecim kwartale 2019 roku.

Supermarket Pogodny (ul. Pogodna 6) będzie kolejnym zmodernizowanym obiektem pod szyldem PSS Społem w Białymstoku. Powstanie sklep z prawdziwego zdarzenia oraz rozbudowana część gastronomiczna z barem z opcją drive. Łączna powierzchnia użytkowa obiektu po rozbudowie wyniesie ponad 1300 metrów kwadratowych. Planowane otwarcie to III kwartał 2019 roku. Zatrudnienie na pełnym etacie znajdzie w nim ponad 50 osób. Polska firma PSS Społem Białystok na inwestycje wydaje rocznie ponad 10 mln złotych i jest jednym z największych pracodawców w regionie.

Czytaj także: Bar i supermarket "Zodiak" otwarty. Kupimy obiad nie wychodząc z auta [GODZINY OTWARCIA]

Przebudowa sklepu Pogodny PSS Społem Białystok trwa od września 2018 roku. Popularny wśród mieszkańców osiedla Bema firmowy sklep z pieczywem i ciastami zostanie całkowicie odmieniony. Powierzchnia sprzedaży zwiększy się ponad pięciokrotnie i znajdą na niej nowocześnie wyposażone stoiska z produktami świeżymi: mięsem, wędlinami, garmażerką, owocami i warzywami, które zgodnie z polityką firmy zostaną świetnie zaopatrzone w wyroby własne oraz regionalne produkty od sprawdzonych, wieloletnich dostawców. Centralnym punktem sklepu będzie też stoisko piekarsko-ciastkarskie z cieszącym się niesłabnącą popularnością pieczywem wypiekanym na miejscu.

Obok sklepu powstanie nowoczesny bar bistro z ponad 60 miejscami konsumpcyjnymi oraz z okienkiem dla kierowców, umożliwiającym zakupy dań wprost z auta. Specjalnością baru będzie tradycyjna kuchnia polska, z sukcesem funkcjonująca od lat we wszystkich barach z logo PSS Społem Białystok.

- Popyt na kuchnię domową wzrasta, po erze zachłyśnięcia się fast foodem, wracamy na niwę zdrowszych i tradycyjnych posiłków - mówi Janusz Kulesza, prezes Zarządu PSS Społem w Białymstoku. - Doceniamy zdrowe składniki, tradycyjne receptury oraz  smaki poznane i ukochane jeszcze w dzieciństwie. Nasze bary opierają swoją kuchnie o bardzo tradycyjne i niezmienne od lat receptury i to jest ich kluczem do sukcesu. Często zdarza nam się otrzymywać wyrazy uznania za ofertę, ceny i obsługę jak również za odpowiedni wystrój wnętrza a nawet dobór tła muzycznego.  Ta ocena oraz dobre notowania ekonomiczne naszych barów powoduje, że planujemy już kolejne otwarcia - dodaje Kulesza.

Co ciekawe, korzenie spółdzielni sięgają 1897 roku,w którym odbyło się zabranie założycielskie pierwszego Stowarzyszenia Spożywców w Białymstoku.

Czytaj także: 5 zdań, których nie usłyszysz w Białymstoku [ZDJĘCIA]