Trattoria Angelino Pasta Wino: opinie po "Kuchennych rewolucjach"
Ta wiadomość zaskoczyła wielu stałych gości restauracji Spaghetteria Cucina Italiana w Białymstoku. Nie mogli uwierzyć, że tak lubiana przez nich restauracja potrzebuje pomocy Magdy Gessler. Właściciele odmienionej Trattoria Angelino Pasta Wino nie kryją jednak radości z udziału w "Kuchennych rewolucjach". - Czy było warto? Uważamy, że TAK! Pani Magda nie taka straszna jak w telewizji, a wręcz przeciwnie! Jest to bardzo kochana kobieta, która wprowadziła do naszej restauracji istnie anielski wystrój oraz przepyszne pozycje do naszego menu! - dzielą się radością w mediach społecznościowych. Czy goście podzielają ich entuzjazm? Sprawdziliśmy, jakie są opinie o Trattoria Angelino Pasta Wino po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler. Co ciekawe, niektórzy goście uważają, że po programie... nic się nie zmieniło. Dania w restauracji były równie dobre przed, jak i po wizycie Magdy Gessler. Zobaczcie sami! Poniżej przytaczamy wybrane opinie (pisownia oryginalna):
- - Najlepsze w Białymstoku, prawdziwie włoskie makarony. Lokal, prowadzony przez rodowitego Włocha, równie dobrze prezentował się przed i po rewolucjach Magdy Gessler. Doszła dodatkowa kartka w menu, właśnie od Pani Magdy. Myślę, że dla porównania warto spróbować również nowych propozycji kulinarnych - Adam.
- - Kilka godzin w Białymstoku i taka perełka! Zaledwie po 2h od przyjazdu do Białegostoku trafiliśmy do tej malutkiej i przytulnej restauracji. Pani która wszystkich wita za barem przemiła. Jedzenie zarówno przystawki jak i dania główne wyśmienite. Chciałabym zjeść tak pysznie we Włoszech. Wspaniałe doświadczenie kulinarne. Bardzo miło ze szef kuchni wyszedł zapytać czy wszystko smakowało. Na pewno wrócimy. Życzymy samych sukcesów! - Emilia.
- Przyszedłem z okazji rewolucji i muszę przyznać, że początkowo nie oczekiwałem niczego specjalnego. Jednak to co dostałem na talerzu, było jak nie z tego świata. Wszystkie produkty są świeże i przygotowane tak, że tworzą bardzo unikalne smaki. Jedyną wadą tej restauracji jest to, jak bardzo niedoceniona jest - TmlnZ2Vy.
- - Najlepsza karbonara jaka w życiu jadłam, makaron "wlosy anielskie" z cielęcina do zwariowania. A przyjaciółka zamówiła pastę "norma" której nie mogłam się oprzeć, ciągle podjadając z jej talerze. Polecam Bardzo. Piekny wystrój, rodzinna wloska atmosfera. Pyszna kropeczka na mapie gastronomicznej Białegostoku. Polecam, Polecam Polecam - Ekusia.
- - Miałam okazję spróbować dań Restauracji przed i po zmianie. Mimo że poprzednio jedzenie nie było złe, teraz na pewno jest o wiele pyszniejsze, z taką różnicą, że wcześniej zamawiałam dania z dowozem. Tym razem odwiedziłam lokal i byłam pod wrażeniem. Wystrój jest bardzo gustowny; stolików może jest mało, ale dzięki temu utrzymuje się klimat przytulnego i ciepłego miejsca. Obsługa jest bardzo profesjonalna oraz uprzejma. Porcje jedzenia są dosyć pokaźne i naprawdę można się najeść. Najważniejsze jednak, że jest ono pyszne. Polecam zamówić wino, które idealnie dopełni pobyt w Restauracji - Katarzyna.
Jak widać, dania serwowane w restauracji bardzo przypadły gościom do gustu. Zdarzają się także negatywne opinie o Trattoria Angelino Pasta Wino, jednak są one w zdecydowanej mniejszości.
Trattoria Angelino Pasta Wino: menu Magdy Gessler
Co znalazło się w menu Magdy Gessler w Trattoria Angelino Pasta Wino? Po "Kuchennych rewolucjach" restauracja nadal serwuje dania kuchni włoskiej. W karcie królują makarony w różnej postaci. A jakie są ceny w lokalu po rewolucjach? Poniżej prezentujemy wybrane pozycje z menu Trattoria Angelino Pasta Wino, które poleca Magda Gessler:
- polędwica cielęca podawana z sosem salsa tonnato, kaparami oraz sałatą cezar - 40 zł
- aromatyczna zupa z podgrzybków i prawdziwków z dodatkiem świeżego rozmarynu, kwaśnej śmietany oraz bagietki z gorgonzolą - 30 zł
- cienki makaron podawany z mieloną cielęciną, sosem demi glace z dodatkiem szczypioru oraz parmezanu - 40 zł
- makaron tagliatelle podawany z lekko pikantnym sosem ze świeżych pomidorów, pieczonych bakłażanów, zielonych oliwek i pecorino romano - 35 zł
- zielone gnocchi podawane z pesto na bazie świeżej bazylii, orzechów pini, oliwy z oliwek oraz parmezanu - 33 zł
- klasyczne tiramisu na bazie kawy i amaretto z dodatkiem galaretki cytrynowej - 25 zł