Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Białymstoku zaprasza na bezpłatne warsztaty kulinarne pod nazwą "Ugoruj sobie dobre święta z lasu". Pod czujnym okiem profesjonalnej szefowej kuchni - Ewy Bałdyś-Jakuć, uczestnicy kursy przygotują wyśmienite potrawy z produktów pochodzących z lasu. W menu m.in. zupa borowikowa z kluskami rozmarynowymi, pierogi z kurkami i soczewicą, a na deser mus chałwowy z sosem malinowym.
Czytaj także: Mural Zenka Martyniuka w Białymstoku. Projektant malował wcześniej murale z wizerunkiem Jana Pawła II i Lecha Wałęsy
- Podczas warsztatów opowiemy o właściwościach odżywczych i walorach smakowych, naturalnych produktów pochodzących z lasu - zapowiadają organizatorzy. - Będzie trochę o odpowiednich sposobach przyrządzania oraz właściwym przechowywaniu produktów runa leśnego.
Jest tylko 30 miejsc - Decyduje kolejność zgłoszeń. Zapisów dokonujemy wyłącznie drogą mailową, pod adresem: [email protected]
Przed zgłoszeniem należy zapoznać się z regulaminem uczestnictwa w warsztatach.
Aby zgłoszenie było ważne, należy w treści maila wpisać: „Oświadczam, iż zapoznałem się z treścią Regulaminu i akceptuję jego warunki i zasady” oraz podać imię i nazwisko uczestnika, jego numer telefonu oraz adres e-mail.
- O zakwalifikowaniu się na warsztaty lub wpisaniu na listę rezerwową, zostaną państwo powiadomieni zwrotną informacją mailową - informują organizatorzy.
Zobacz także:
Rowerzystka w centrum Białegostoku rozcięła sobie udo. Straciła przytomność
Kładka Waniewo-Śliwno. Platforma przewróciła się. Ludzie wpadli do lodowatej wody [ZDJĘCIA, WIDEO]
Krzysztof K. zatrzymany przez policję. Nalot na Szkolną w Białymstoku [ZDJĘCIA]